Bekijk gehele agenda Themabijeenkomst Tax & Legal

01 juni 2017

Het bestuur van DCFA nodigt u graag uit voor de Themabijeenkomst Tax & Legal, op donderdag 1 juni 2017, direct na de algemene ledenvergadering.

Thema bijeenkomst
Privacy. Bestaat dat eigenlijk nog wel? En waarom moet u zich als financieel professional en overname adviseur  hier druk om maken? U hoeft de krant maar open te slaan en u ziet dat privacyrechtelijke issues aan de orde van de dag zijn: van een datalek in een ziekenhuis tot de toenemende macht van grote dataverzamelaars zoals Facebook en Google. Maar ook in uw praktijk heeft u wellicht vaker met het privacyrecht te maken dan u denkt. Want mag u eigenlijk in het kader van een due diligence onderzoek, persoonsgegevens uploaden in een dataroom? En hoe zit het met de beveiliging van de gegevens van uw cliënten? Wat zijn nu eigenlijk persoonsgegevens? Wat moet u doen wanneer u een gevoelig overnamedossier per ongeluk in de trein laat liggen? Wat zijn de privacyrisico’s voor een koper en hoe adviseert u hierover? Vanaf mei 2018 zijn nieuwe strengere Europese privacyregels van toepassing: niet-naleving kan leiden tot boetes van EUR 20 miljoen of 4% van de wereldwijde jaaromzet van een onderneming in het voorafgaande boekjaar. Serious business dus, die serieuze aandacht verdient. Daarom organiseert de DCFA deze themabijeenkomst Privacy & Overnames.

Ook dit jaar beginnen we met een toelichting van het thema door een spreker. Aansluitend wordt de opgedane kennis besproken met een panel aan de hand van voor iedereen herkenbare praktijksituaties. Het panel zal bestaan uit DCFA-leden en onze spreker.

Biografie spreker
Friederike van der Jagt zal deze middag openen en u in vogelvlucht meenemen door de belangrijkste privacyrechtelijke aspecten bij overnames. Friederike is bijna 9 jaar als privacyadvocaat werkzaam geweest bij Van Doorne en Stibbe. In 2016 maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven waar zij werkzaam is als Senior Legal Counsel Privacy bij het beveiligingssoftwarebedrijf Avast. Friederike rondde in 2013 de postdoctorale VIRA/Grotius specialisatieopleiding 'Informaticarecht' cum laude af en is CIPP/US gecertificeerd. In 2014 ontving Friederike de Legal Women Upcoming Talent Award. Friederike publiceert en spreekt geregeld in binnen- en buitenland over privacygerelateerde onderwerpen en is een van de redacteurs van de Kluwer Online Privacy Module.
 

Agenda

Programma
15.30 uur Ontvangst
16:00 uur Aanvang programma, 1e inleiding
17:00 uur Pauze
17:15 uur Vervolg programma, 2e inleiding
18:15 uur Afsluiting en borrel met maaltijd vervangende hapjes
19:30 uur Einde

Locatie

Boerderij Mereveld
Mereveldseweg 9
3585 LH Utrecht


Inschrijving gesloten
Dutch Corporate Finance Association
Koopvaardijweg 2
4906 CV  Oosterhout

Meer contactgegevens

info@dcfa.nl
+31 (0)76 5781384