Bekijk gehele agenda Themabijeenkomst Tax & Legal: Nieuwe mogelijkheden voor financiƫle herstructurering: WHOA!?

07 juni 2018

Het bestuur van DCFA nodigt u graag uit voor de Themabijeenkomst Tax & Legal, op donderdag 7 juni 2018, direct na de algemene ledenvergadering.

Het bestuur van DCFA nodigt u graag uit voor de Themabijeenkomst Tax & Legal: Nieuwe mogelijkheden voor financiële herstructurering: WHOA!?, op donderdag 7 juni 2018, direct na de algemene ledenvergadering.
 
Thema bijeenkomst
De economie viert hoogtij. Het aantal overnames en de dealwaarde per transactie is stijgende. Toch hebben bepaalde branches - om uiteenlopende redenen - het financieel nog steeds zwaar. Onder deze omstandigheden een transactie of herstructurering begeleiden, kent een eigen dynamiek en vereist een specifieke aanpak.
Er is wetgeving in de maak die hierbij kan ondersteunen: de “Wet homologatie onderhands akkoord ter voorkoming van faillissement”. In het kort: de WHOA. Met het daarin voorgestelde dwangakkoord wordt ondernemingen, die op zichzelf rendabele bedrijfsactiviteiten hebben, maar die vanwege een te zware schuldenlast toch insolvent dreigen te raken, meer kans geboden voor herstructurering.

Tijdens deze themabijeenkomst zal Sebastiaan van den Berg (RESOR Advocaten) ons meenemen door de theorie van de WHOA, de juridische en economische  implicaties daarvan, en de uitdagingen die daar bij komen kijken. Daarna zal Marc Renne (Nimbus) commentaar geven op het wetsvoorstel en hoe dit in de praktijk zijn uitwerking zou kunnen hebben.

Biografie spreker: mr. drs. Sebastiaan van den Berg - RESOR
Sebastiaan van den Berg is advocaat bij RESOR te Amsterdam. RESOR is een advocatenkantoor gespecialiseerd in (internationaal) insolventierecht, corporate litigation, financiering en zekerheden en corporate recovery vraagstukken. Sebastiaan heeft naast Nederlands recht en Financial Economics (allebei aan de Erasmus Universiteit) ook de Master of M&A and Valutation aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Op dit moment doet Sebastiaan - als buitenpromovendus aan de Radboud Universiteit Nijmegen - ook onderzoek naar waarderingsvraagstukken, in het bijzonder bij financiële herstructureringen.

Biografie spreker: drs. Marc Renne - Nimbus
Marc Renne is een van de managing partners bij Nimbus. Nimbus is een private equity huis met een track record in herstructureringen en turnaround management. Voordat Marc zich aansloot bij Nimbus was hij onder meer Director Business Development bij Geveke NV. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde bedrijfsstrategie op het gebied van M&A.
Marc Renne heeft het AMP program van INSEAD in Fontainebleau, Frankrijk afgerond en studeerde Business Economics in Rotterdam.

Agenda

15:30-16:00 uur      Ontvangst Themabijeenkomst
16:00-16:45 uur      Presentatie door Sebastiaan van den Berg
16:45-17:00 uur      Korte pauze
17:00-17:45 uur      Presentatie door Marc Renne
17:45-18:00 uur      Afronding
18:00-19:30 uur      Borrel met maaltijdvervangende oftewel filevermijdende hapjes
19:30 uur                Einde bijeenkomst

Spreker

Sebastiaan van den Berg en Marc Renne

Locatie

Boerderij Mereveld
Mereveldseweg 9
3585 LH  Utrecht

 

Aanmelden

Leden kunnen zich inschrijven via de gepersonaliseerde mail die op 30 april is verzonden en nemen op die manier automatisch gratis deel. Niet-leden kunnen zich via deze link inschrijven.

Deelname aan de bijeenkomst is voor DCFA-leden kosteloos. BOBB-, NIRV-leden en introducés betalen € 60,00 excl. BTW (€ 72,60 incl. 21% BTW). Niet-leden betalen € 90,00 excl. BTW (€ 108,90 incl. 21% BTW). Om uw deelname te kunnen garanderen dient uw bijdrage bij aanmelding te zijn voldaan. Betaling is alleen mogelijk via iDeal.

NOTE:

DCFA werkt met een nieuw aanmeldsysteem voor bijeenkomsten/events.
Leden ontvangen voor elke bijeenkomst een persoonlijke uitnodiging met aanmeldlink.
U kunt zich niet meer via de website aanmelden.
Heeft u hierover vragen of bent u geen lid, laat het ons weten via secretariaat@dcfa.nl of bel naar 076-5781384.


Inschrijving gesloten
Dutch Corporate Finance Association
Koopvaardijweg 2
4906 CV  Oosterhout

Meer contactgegevens

info@dcfa.nl
+31 (0)76 5781384