Antea investeert in opleider/detacheerder van SAP-consultants

Antea in Den Haag heeft een participatie gerealiseerd in ITrainee B.V. in Den Bosch. ITrainee is opgericht in 2007 en houdt zich bezig met de opleiding en detachering van startende SAP-consultants. Deze worden gerekruteerd, vervolgens 3 maanden opgeleid en daarna 15 maanden gedetacheerd bij klanten. Klanten zijn onder andere ASML, Rabobank, EY en Atos. SAP levert ERP-software aan grote organisaties en is na Microsoft en Oracle de grootste software-ontwikkelaar ter wereld.

ITrainee behaalde vorig jaar een omzet van bijna € 6 miljoen.

Achtergrond van deze transactie is de wens van de oprichters, Fred Roethof en Noud Jacobs, om gefaseerd te stoppen met de dagelijkse bedrijfsvoering. In verband hiermee is gezamenlijk een opvolger gezocht. Deze is gevonden in de persoon van Ad van Sprang, een ervaren manager/ondernemer in de ICT-sector. Gezien het vertrouwen in de toekomst hebben de oprichters aangegeven een belang te willen houden. Zij behouden ieder een belang van 16%. Ad van Sprang heeft een belang van 6,3% en Antea 61,7% in de opgerichte koopholding ITrainee Group B.V.

Gezien de aanhoudende vraag naar SAP-consultants, wordt de komende jaren een verdere groei verwacht voor ITrainee. Dit kan onder meer plaatsvinden door regionale uitbreiding van de activiteiten. Gestart zal gaan worden met een opleidingslocatie in het Westen van het land. ITrainee rekruteert met name onder zojuist afgestudeerde Bedrijfskunde-studenten die in de ICT-sector werkzaam willen zijn. Tevens zijn er plannen om de dienstverlening ook in Duitsland in te zetten.

Fred Roethof, oprichter en ex-DGA ITrainee: “Met Antea hebben we een partij gevonden die ITrainee onder een nieuwe leiding continuïteit kan bieden en de volgende fase kan inloodsen. Medeoprichter Noud Jacobs en ik blijven graag als aandeelhouder betrokken bij de onderneming en zullen Ad van Sprang ondersteunen in de overdracht.”

Ad van Sprang, Buy-In Manager ITrainee: “ITrainee is een zeer gezonde onderneming met een uitstekende marktpositie. Alle complimenten aan Fred en Noud hoe ze dit hebben opgebouwd. Dit biedt een mooie basis om van daaruit verdere groeistappen te maken. Ik ben blij met de mogelijkheid om via deze Management Buy-In samen met Antea die uitdaging aan te gaan.

Pieter Wilde, directeur van Antea: “ITrainee is een mooie aanvulling op onze portefeuille. We zijn goed thuis in de opleidings- en detacheringsmarkt. Met Capacity, Arbo Support, Palladio, Working Spirit en Yxion hebben we ruime ervaring opgebouwd in deze sector en hier bijzonder goede ervaringen mee opgedaan. We zijn ervan overtuigd dat we dit met ITrainee ook zullen gaan doen. Samen met de oprichters hebben we een zorgvuldige selectie van de opvolging gedaan en Ad van Sprang moet, gezien zijn ervaring in detachering en in de ICT-sector, in staat worden geacht op goede wijze het stokje van Fred en Noud over te nemen.”

Voor meer informatie: www.itrainee.nl / www.antea.nl
ITrainee – Ad van Sprang, directeur: tel. 06 – 515 30 246
Antea – Robert De Boeck, directeur, tel. 070 – 311 59 59

Over Antea: Antea is een investeringsmaatschappij in Den Haag die zich richt op het MKB. Zij is opgericht in 1999 en heeft inmiddels acht private equity-fondsen opgezet waarin wordt deelgenomen door zo’n 300 Informal Investors. De investering in ITrainee is de vierde participatie vanuit het achtste Antea-fonds, Antea Participaties VIII. Eerdere participaties in dit nieuwste Antea-fonds waren Fundustry, Interhal en Working Spirit. 

Den Bosch/Den Haag, 18 maart 2019