Improved Corporate Finance / Drake Star Partners Amsterdam wint DCFA-prijs voor ‘Beste transactie van 2017’

Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de ‘Deal of the Year’ van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is de prijs toegekend aan Improved Corporate Finance / Drake Star Partners Amsterdam voor haar rol in de verkoop van NewMotion aan Shell. Namens Improved Corporate Finance nam Frank Verbeek de prijs in ontvangst.

 

De vakjury, bestaande uit Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland), Peter Rikhof (Brookz) en Pieter Wilde (Antea Participaties) was unaniem van mening dat deze overname de meest complexe, creatieve en multidisciplinaire transactie van 2017 was. Juryvoorzitter Hans Biesheuvel: ‘Improved Corporate Finance heeft in deze transactie laten zien hoe een innovatief Nederlands MKB-bedrijf succesvol onder de aandacht kan worden gebracht bij de grootste multinationals ter wereld en hoe dat bijzondere proces tot een goed einde kan worden gebracht’. Peter Rikhof prijst het creatieve dealteam waarbij de potentiele kopers werden gevraagd waarom zij de beste partner voor NewMotion zouden zijn. Pieter Wilde, bestuurslid van de DCFA en lid van de jury noemt de winnende transactie een schoolvoorbeeld van waar de beroepsvereniging voor staat.

 

De andere genomineerden voor de ‘Deal of the Year’ waren Mazars Financial Advisory Services dat bemiddelde bij de verkoop van Rodepa Holding aan ING Corporate Investments, Bobbe Corporate Finance dat bemiddelde bij de buy-out van BlooMEDical en Aeternus Corporate Finance dat de verkoop van Jekill & Hyde aan ABN AMRO Participaties begeleidde.