NLInvesteert mobiliseert enkele miljoenen voor APOC Aviation

APOC is actief op de aircraft part-out markt; zij koopt vliegtuigen, laat deze demonteren en verkoopt vervolgens de gecertificeerde onderdelen.Met de geslaagde aankoop van de door NLInvesteert gefinancierde vliegtuigmotoren wordt een strategische stap gezet. Juist in crisistijden zijn leasemotoren een oplossing in deze kapitaalintensieve markt.
Het vinden van een geldverstrekker die in Coronatijd een onderneming in de luchtvaart financiert is niet eenvoudig. Sandra Schrauwen, regiodirecteur West Brabant van NLInvesteert, kreeg het toch voor elkaar.
Deze financieringsregisseur wist met hulp van de onafhankelijke Coöperatie NLInvesteert U.A. enkele miljoenen te mobiliseren. Ondernemer Max Lutje Wooldrik: “NLInvesteert heeft meerdere bronnen van funding. Je kan bancair financieren, ze hebben informele investeerders en zelfs een crowdfunding platform. Wat ik het belangrijkste vind, is dat ze ook hele grote tickets aan kunnen en dat is voor een bedrijf als de onze fantastisch. Met hun hulp hebben we dus de deal voor ons leaseplatform kunnen doen. Het begin van een hele goede samenwerking.”

Klik hier voor de film.