Reisverslag Kopenhagen 10 t/m 12 oktober 2019

Van 10 tot en met 12 oktober jongstleden vond de DCFA-buitenlandreis weer plaats, die ditmaal naar de fraaie en gezellige stad Kopenhagen leidde. Voor deze reis meldden zich ruim 20 leden aan. Een mooi aantal voor de tweejaarlijkse DCFA-buitenlandreizen die bedoeld zijn om de band tussen de leden onderling te versterken, nieuwe contacten op te doen en interessante lezingen bij te wonen.

Voor een groot aantal leden begon het bezoek aan Kopenhagen op donderdagavond met een gezellig diner in Restaurant Geist gelegen aan het Kongens Nytorv, om vervolgens een fraaie Ierse Pub te bezoeken, waar naast het nuttigen van een enkel drankje, de voetbalwedstrijd Ierland – Nederland gevolgd kon worden. Een betere locatie was hier eigenlijk niet voor te vinden! De volgende ochtend werd lopend via de bekende Nyhavn een bezoek gebracht aan het prominente M&A-advocatenkantoor Moalem Weitemeyer Bendtsen, waar wij ontvangen werden door Mathias Nielsen, die een korte kantoorpresentatie hield en ons meer vertelde over de Nordics-markt.
Na een heerlijk lunchbuffet begaf het gezelschap zich lopend door de regen naar het buiten het centrum gelegen BDO-kantoor, om daar ontvangen te worden door Hendrik Mølgaard en Michael Kahr. Michael hield na een korte introductie door hun Nederlandse collega Joost Coopmans, een gedetailleerde uiteenzetting over de corporate finance ontwikkelingen in Denemarken, gevolgd door een aangeklede borrel op hun vestiging.
De terugreis naar het hotel werd door sommigen wederom lopend afgelegd, terwijl de overige leden, vanwege de regen het Kopenhaagse openbaar vervoer uitprobeerden. Helaas zorgde een demonstratie ook voor hen voor een uiteindelijk toch natte en lange tocht. Maar ach, daardoor smaakten de drinks later wel weer beter. Het gezamenlijke diner vond plaats in de gezellige Bistro Royal, op steenworp afstand van het hotel en bijgaande foto laat zien dat het er bijzonder gezellig aan toeging.

Op zaterdagmorgen ging het gezelschap weer fris op pad, wederom via de Nyhavn voor een kopje koffie, nu op weg naar “Hey Captain” voor een boeiende rondvaart door de haven van Kopenhagen met geanimeerde en uitgebreide toelichting.

Na een eenvoudige doch bijzonder aangename lunch, waar de commissieleden door onze voorzitter, Els in ’t Veld, zeer hartelijk werden bedankt en fraaie Deense sokken kregen overhandigd, moesten de meeste leden van het gezelschap richting de luchthaven, terwijl de anderen nog een bezoek brachten aan de “Rundetãrn” met de oudste sterrenwacht (1637) van Europa en een fraai uitzicht over het mooie Kopenhagen. Het was de afsluiting van een geslaagde reis waar menigeen nog met genoegen op terugkijkt.

De commissie bestond onder leiding van Ton van Tielraden naast hem uit Marco den Otter en Frits Beunke.