Een bedrijf overnemen? Keuzes maken en stappen zetten!

Een bedrijf kopen? Dan lijkt dit een goed moment. Want steeds meer MKB ondernemers tonen serieuze belangstelling voor bedrijfsoverdracht. Het “plannen van” wint terrein op het “wel eens stilstaan bij”. De “termijn waarop” wordt korter. Voor aspirant-kopers liggen dus uitstekende kansen voor een bedrijfsovername.

Een bedrijf overnemen?
Een baan voor het leven is niet meer van deze tijd. Veranderingen in de arbeidsmarkt en reorganisaties geven nieuwe dynamiek. U moet zelf regie ontwikkelen over uw professionele bestaan. De beroepsbevolking oriënteert zich daardoor vaker op zelfstandig ondernemerschap. Bijvoorbeeld op het starten van een onderneming.

Keuzes maken!
Bedrijfsovername is echter een beduidend beter alternatief. De overlevingskans voor kopers is aanzienlijk beter dan voor starters. Kopers weten al snel een versterking van de omzet en winst te realiseren. Dank zij het nieuwe elan van de nieuwe eigenaar.

Stappen zetten!
Dit boek is geschreven voor aspirant-kopers. Zij willen een nieuwe weg inslaan in hun professionele bestaan. Zich gaan bewegen op het pad van ondernemerschap. Daarbij juist níet van begin af aan starten. Maar juist wél door een bestaand bedrijf over te nemen.

Dit boek heeft als doel om begripsvorming te ontwikkelen. Zodat u inzicht krijgt in de belangrijkste financiële, juridische, fiscale en emotionele aspecten. Zodat u op het juiste moment de juiste keuzes kunt maken. Zodat u de juiste stappen kunt doen op uw pad naar een succesvol afgeronde bedrijfsovername.

Auteur: Peter Schuitmaker
EAN 9789082615609