Mazars wint Deal of the Year Award 2019

Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de ‘Deal of the Year’ van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is de prijs toegekend aan Mazars voor haar rol in de verkoop van Flexfactory aan Actual Leader Group.

De vakjury, bestaande uit Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland), Peter Rikhof (Brookz) en Pieter Wilde (Antea Participaties) was unaniem van mening dat deze overname de meest complexe, creatieve en multidisciplinaire transactie van 2019 was.

Mazars heeft haar klant Flexfactory intensief begeleid in de verkoop van de onderneming aan Actual Leader Group. Dit proces heeft duidelijk gemaakt dat de beste deal alleen te realiseren is met de beste koper. Daar waar het een grote investment bank in eerste instantie niet is gelukt om een geschikte koper te vinden, heeft Mazars via haar internationale netwerk de ultieme koper geïdentificeerd in Frankrijk. Bij de eerste ontmoeting tussen koper en verkoper was het ‘love-at-first-sight’. Door deze overname heeft Actual Leader Group belangrijke stappen gezet om uit te groeien tot een pan-Europese speler.

Juryvoorzitter Hans Biesheuvel legt tijdens de bekendmaking uit: “Door een volhoudend team van adviseurs met de ondersteuning van een goed functionerend internationaal netwerk, is het Mazars wél gelukt om de beste koper te vinden”.

Jurylid Peter Rikhof wijst op het grote aantal aanmeldingen van dit jaar. “Daarnaast was ook de kwaliteit van de aangemelde deals uitermate hoog, de jury had dit jaar een lastige taak om uit het grote aantal aanmeldingen drie genomineerden voor de finale te selecteren”.

Pieter Wilde, bestuurslid van de DCFA en lid van de jury noemt de winnende transactie een schoolvoorbeeld van waar de beroepsvereniging voor staat. ‘Onze leden zijn Corporate Finance specialisten uit alle disciplines. Zowel fusie- en overnameadviseurs als advocaten, bankiers, fiscalisten en private equity investeerders. De multidisciplinaire samenwerking en kennisdeling tussen deze disciplines staat bij ons hoog in het vaandel. Ik ben er enorm trots op dat onze leden elk jaar weer cases indienen die de hoge kwaliteit van hun dienstverlening en onderlinge samenwerking laten zien.’

De andere genomineerden voor de ‘Deal of the Year’ waren Peter Joosten en Peter Segers van Aeternus met de verkoop van Knapen Trailers aan Krone en Jerry van Leent van Van Oers met de verkoop van AED Partner aan SK FireSafety Group.

Over DCFA
De DCFA is een onafhankelijke vereniging van ervaren fusie- en overname professionals gericht op multidisciplinaire samenwerking en uitwisseling van kennis, netwerk en ervaring onder haar leden door diverse inhoudelijke en netwerk bijeenkomsten te organiseren en een online platform te bieden voor haar leden.

Over Mazars
Mazars is een internationale, geïntegreerde en onafhankelijke organisatie, gespecialiseerd in audit, accountancy, belastingadvies en consultancy. Vanuit kennis op deze vakgebieden werkt Mazars voor (internationale) ondernemingen, mkb-ondernemers, organisaties in de publieke sector en vermogende particulieren.

Over Flexfactory
Flexfactory is de moedermaatschappij van Match4U, Fides, Uitzendgroep, Seesing Personeel en Aelbers Personeel. Deze ondernemingen behaalden in 2018 gezamenlijk € 110 miljoen omzet en zijn actief in de uitzendbranche.