TREBLE advocaten succesvol van start in Eindhoven

Op 1 maart jl. opende TREBLE haar deuren in Eindhoven. TREBLE is een boutique advocatenkantoor opgericht door Freek Haerkens, Natascha Linssen en Pieter van der Schee. Drie bevriende advocaten met veel ervaring op het gebied van corporate, compliance en contracts. Zij hebben in TREBLE hun krachten gebundeld en richten zich alleen op deze specialismen. “Maar vooral zijn wij gedreven, betrokken advocaten met lol in ons vak, daarin hebben we elkaar gevonden”, aldus Freek.

Partner in transacties van A tot Z
Freek en Pieter zijn doorgewinterde transactieadvocaten. Zij adviseren ondernemingen bij hun overnametrajecten. Zo hebben zij recent voor Van Mossel Automotive de overname van Automotions begeleid. “We verzorgen de hele deal: van het vastleggen van de intentie, het uitvoeren van de due diligence tot en met het uitonderhandelen van de transactiedocumentatie en de fusiemelding bij de Autoriteit Consument en Markt. Dat Natascha, als mededingingsrechtadvocaat, die melding kan doen is niet alleen erg praktisch maar maakt ons als boutiquekantoor redelijk uniek”, zegt Freek. Ook hebben Freek en Pieter verkopende aandeelhouders, zoals die van Platinum en Schellevis, begeleid bij de investering door private equitypartijen. “Corporate finance adviseurs weten ons in dat soort trajecten goed te vinden als hun partner omdat wij een juist tegenwicht bieden tegen professionele kopers”, zegt Pieter. ”Daarbij maken wij de deal niet moeilijker dan hij is en zorgen we voor een snel én solide transactieproces.”

Unieke combinatie met mededinging en marktregulering
Onder de vlag van compliance richt TREBLE zich op het mededingingsrecht, marktregulering en privacy. Zo staat Natascha al enkele jaren een onderneming bij in een kartelzaak waarin een moedermaatschappij door de ACM aansprakelijk wordt gehouden voor een kartelinbreuk door een dochter. Daar is het bedrijf het niet mee eens en het hoger beroep loopt nog. “Gelukkig hebben we tot nu toe via de rechter publicatie van het kartelbesluit tegen kunnen houden waardoor de schade is beperkt”, vertelt Natascha. Zij is daarnaast gespecialiseerd in telecomregulering. Met die expertise vertegenwoordigt zij telecomaanbieders in diverse procedures bij zowel de ACM als de rechter en vecht zij samen met VTKE (een verbond van fabrikanten van telecommunicatieapparatuur) voor vrije modemkeuze in Nederland. Ook voor boetes vanwege schending van consumentenregels kloppen ondernemers aan bij TREBLE. “Voor oneerlijke handelspraktijken deelt de ACM flinke tikken uit, maar de boetes zijn niet altijd terecht. Daar treden wij dan graag tegenop”, vervolgt Natascha.

Gecertificeerd privacyspecialist
Niet in de laatste plaats adviseert TREBLE ondernemingen op het gebied van privacy. Iedereen weet dat er regels zijn maar hoe implementeer je deze het beste in je eigen onderneming? Als CIPP/E gecertificeerd privacyspecialist die de AVG in de praktijk implementeerde, weet Freek van de hoed en de rand.

De dynamiek van Eindhoven
Waarom koos TREBLE voor Eindhoven? ”Eindhoven is een dynamische stad waar veel gebeurt en daarom voelen wij ons hier thuis. Dat willen we ook aan onze klanten laten zien. Zo gaan wij van GLOW Eindhoven ons jaarlijks event maken”, zegt Pieter. Wat dat precies inhoudt wil het drietal nog niet zeggen, maar een ding is zeker: TREBLE glows!

Voor meer informatie raadpleeg de website van Treble: www.treble.legal