Nieuws

DCFA Golfdag 2018

Ontvangst in het clubhuis van De Swinckelsche Golfbaan
Op 6 september jl. heeft de DCFA Golfdag plaats gevonden op de moeilijke en uitdagende topbaan De Swinckelsche te Someren. Op een paar spatjes na was het een prachtige middag met boven verwachting mooi weer.

De leden waren erg tevreden over de dag. Met de spelvorm Texas Scramble werd samenwerken en het teamkarakter benadrukt, iets wat goed past bij de DCFA.

Team 1 heeft gewonnen. In dit team zaten Tom van der Hoff, Gerard Janssen en Marc van den Berg. Dit team heeft, naast eeuwige roem, een mooie hoofdprijs gewonnen, te weten een geheel verzorgde middag, incl. 18 holes Championship Course golf met diner, op de allernieuwste topbaan van Nederland: de Bernardus Golf Course te Helvoirt (bij Den Bosch). Gerard Janssen mag de wisseltrofee volgend jaar verdedigen.

 

Improved Corporate Finance / Drake Star Partners Amsterdam wint DCFA-prijs voor ‘Beste transactie van 2017'

Tilburg, 28 maart 2018

Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de ‘Deal of the Year’ van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is de prijs toegekend aan Improved Corporate Finance / Drake Star Partners Amsterdam voor haar rol in de verkoop van NewMotion aan Shell. Namens Improved Corporate Finance nam Frank Verbeek de prijs in ontvangst.

De vakjury, bestaande uit Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland), Peter Rikhof (Brookz) en Pieter Wilde (Antea Participaties) was unaniem van mening dat deze overname de meest complexe, creatieve en multidisciplinaire transactie van 2017 was. Juryvoorzitter Hans Biesheuvel: ‘Improved Corporate Finance heeft in deze transactie laten zien hoe een innovatief Nederlands MKB-bedrijf succesvol onder de aandacht kan worden gebracht bij de grootste multinationals ter wereld en hoe dat bijzondere proces tot een goed einde kan worden gebracht’. Peter Rikhof prijst het creatieve dealteam waarbij de potentiele kopers werden gevraagd waarom zij de beste partner voor NewMotion zouden zijn. Pieter Wilde, bestuurslid van de DCFA en lid van de jury noemt de winnende transactie een schoolvoorbeeld van waar de beroepsvereniging voor staat. ‘Onze leden zijn Corporate Finance specialisten uit alle disciplines. Zowel fusie- en overnameadviseurs als advocaten, bankiers, fiscalisten en private equity investeerders. De multidisciplinaire samenwerking en kennisdeling tussen deze disciplines staat bij ons hoog in het vaandel. Ik ben er enorm trots op dat onze leden elk jaar weer cases indienen die de hoge kwaliteit van hun dienstverlening en onderlinge samenwerking laten zien.’

De andere genomineerden voor de ‘Deal of the Year’ waren Mazars Financial Advisory Services dat bemiddelde bij de verkoop van Rodepa Holding aan ING Corporate Investments, Bobbe Corporate Finance dat bemiddelde bij de buy-out van BlooMEDical en Aeternus Corporate Finance dat de verkoop van Jekill & Hyde aan ABN AMRO Participaties begeleidde.

Over DCFA
De DCFA is een onafhankelijke vereniging van ervaren fusie- en overname professionals gericht op multidisciplinaire samenwerking en uitwisseling van kennis, netwerk en ervaring onder haar leden door diverse inhoudelijke en netwerk bijeenkomsten te organiseren en een online platform te bieden voor haar leden.

Over Improved Corporate Finance/ Drake Star Partners Amsterdam
“Deals with winners only” is het thema van dit onafhankelijke Corporate Finance Adviesbureau. Met een team van 10 Associate Partners en zo’n 15 vaste medewerkers is het adviesbureau in Amsterdam na bijna 5 jaar een gekende adviseur geworden voor ambitieuze ondernemers en ondernemende corporates. Een specialisatie in Technologie, Media en Communicatie en 10 kantoren in Azië, Noord-Amerika en Europa maakt dat cross border deals tussen de € 25 en € 350 miljoen succesvol worden afgerond.

Over NewMotion
NewMotion is in Europa de grootse aanbieder op het gebied van slimme laadoplossingen voor elektrische voertuigen zowel bij de mensen thuis als op verschillende bedrijfslocaties. Het netwerk van NewMotion bestaat uit 30.000 private laadpalen. Daarnaast biedt NewMotion de laadpas aan waarmee de berijder door heel Europa kan laden op meer dan 50.000 publieke laadpunten. De onderneming is momenteel actief in Nederland, de UK, Duitsland en Frankrijk en is sterk groeiend. Onder de vleugels van Shell New Energies kan de onderneming haar ambitie voor een versnelde internationale groei realiseren.

Meer foto’s zijn hier te downloaden. Fotografie: Monteiro Fotografie
 

Young DCFA: 4 sessies voor jonge M&A professionals

Binnen de DCFA start een nieuw project, te weten Young DCFA. Er worden 4 bijeenkomsten in één jaar georganiseerd voor junior fusie en overname specialisten (corporate finance, bankiers, advocatuur, accountants, investeerders, etc.). Ervaring is niet vereist. De bijeenkomsten bestaan uit een 2 uur durend inhoudelijk programma met een afsluitende borrel. Het maximum aantal deelnemers is 25. Alleen junioren (maximaal 5 jaar M&A ervaring, geen maximum leeftijd) die geïntroduceerd/aangedragen worden door leden van de DCFA kunnen deelnemen aan deze sessies. Junioren geven zich op voor 4 sessies tegelijk. Inschrijven voor één van de sessies is niet mogelijk!

De volgende kantoren zijn bereid gevonden de organisatie van de bijeenkomsten voor het jaar 2017/2018 op zich te nemen: BDO Utrecht, AKD Amsterdam, Sophista Alkmaar en Höcker Amsterdam.

Ken je iemand binnen of buiten je eigen organisatie die actief is als junior fusie en overname specialist en interesse heeft om aan deze sessies deel te nemen, stuur dan de uitnodiging door en laat hem of haar inschrijven via de website.

Bestuurssamenstelling per 1 juni 2017

Rogier van Rappard is door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot secretaris. Sandra Schrauwen is benoemd tot penningmeester. Zij heeft de taken overgenomen van Walt Mossou die na zes jaar is teruggetreden.

De taken zijn als volgt verdeeld:

Sjoerd Mol - voorzitter
Rogier van Rappard - secretaris
Sandra Schrauwen - penningmeester
Ronald Bobbe - bestuurslid
Pieter Wilde - bestuurslid

Hartelijk dank aan Walt Mossou voor zijn jarenlange inzet als penningmeester.

BDO en DVAN betrokken bij beste deal van het jaar external

Publicatie: Consultancy.nl d.d. 30-01-2017

BDO Corporate Finance wint DCFA-prijs voor ‘Beste transactie van 2016'

Utrecht, 23 januari 2017

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is de jaarlijkse Deal of the Year Award toegekend. De jury koos dit jaar unaniem voor BDO Corporate Finance voor haar rol in verkoop van ITmobile uit Heukelum (Gelderland) aan FleetComplete uit Toronto (Canada), een investering van de Amerikaanse private equity investeerder Madison Dearborn Partners. ITmobile is leverancier en ontwikkelaar van geavanceerde voertuig- en medewerker volg- en registratiesystemen, actief in de Benelux, Spanje, Duitsland en Senegal. Namens BDO en juridisch adviseur DVAN namen Joost Coopmans en Marijke Sipkema-Ten Brink de prijs in ontvangst.

De vakjury, bestaande uit Peter Paul de Vries van Value8, Pieter Wilde van Antea Participaties en Peter Rikhof van Brookz, was unaniem van mening dat deze overname de meest complexe, creatieve en multidisciplinaire transactie van 2016 was. Juryvoorzitter Peter Paul de Vries: BDO Corporate Finance en DVAN Advocatuur en Notariaat heeft in deze transactie laten zien hoe dankzij een uitstekende samenwerking tussen opdrachtgevers en adviseurs een complexe internationale transactie tot een goed einde kan worden gebracht. Peter Rikhof van Brookz prijst specifiek de juristen in het dealteam dat in 7 verschillende jurisdicties contracten moest opstellen. Pieter Wilde, bestuurslid van de DCFA en lid van de jury noemt de winnende transactie een schoolvoorbeeld van waar de beroepsvereniging voor staat. ‘Onze leden zijn Corporate Finance specialisten uit alle disciplines. Zowel fusie- en overnameadviseurs als advocaten, bankiers, fiscalisten en private equity investeerders. De multidisciplinaire samenwerking en kennisdeling tussen deze disciplines staat bij ons hoog in het vaandel. Ik ben er enorm trots op dat onze leden elk jaar weer cases indienen die de hoge kwaliteit van hun dienstverlening en onderlinge samenwerking laten zien.’

De andere genomineerden voor de Award waren Sophista Fusies en Overnames, dat bemiddelde bij de verkoop van Groenrijk Nieuw Vennep aan Ranzijn en Capitalmind Corporate Finance Advisory die de verkoop van Buisman aan Bencis begeleidde.

Over DCFA
De Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA is met ruim 200 individuele leden de grootste vereniging op haar gebied en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector, met corporate finance en fusies & overnames als specialisme.

Over BDO Corporate Finance
BDO M&A is specialist in advisering op het gebied van koop en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, waardebepalingen, (transactie)financieringen, transaction advisory services en business restructuring. De dienstverlening van BDO M&A kenmerkt zich door een heldere structuur en een ondernemende en pragmatische aanpak. Haar adviseurs hebben de kennis, ervaring en het inlevingsvermogen om ook in complexe situaties een gedegen advies te geven. Mocht een transactie over de grens reiken dan kan BDO M&A een beroep doen op de expertise van het internationale BDO M&A Network.


 

Opening Euronext  - DCFA Deal of the Year Award 2016 op 19 januari 2017

Op 19 januari 2017 heeft het bestuur van DCFA samen met de genomineerden voor de DCFA Deal of the Year Award 2016 de Euronext markt geopend. Klik op de foto om de film te bekijken.

Genomineerd zijn deals van Capitalmind Corporate Finance Advisory, Sophista fusies en overnames en BDO Corporate Finance.

 

Artikel juni 2016:

Opiniepanel: "Ambitieuze ondernemers hebben een overnamestrategie" (Brookz, juni 2016) (pdf, 1 MB)

 

Award 2015:

Klik op het plaatje hierboven om de film te bekijken.

Capitalmind wint DCFA-prijs voor ‘Beste transactie van 2015’
Utrecht, 21 januari 2016


Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is de jaarlijkse Deal of the Year Award toegekend. Dit jaar viel de eer te beurt aan fusie- en overnamebemiddelaar Capitalmind voor haar rol in de overname van de fast food-keten Wok to Walk, een internationale formule door het Japanse horeca-concern Toridoll. De nieuwe eigenaar wil de Wok to Walk -formule internationaal snel verder uitrollen.
 
De vakjury, bestaande uit Peter Paul de Vries van Value8, Pieter Wilde van Antea Participaties en Peter Rikhof van Brookz, was unaniem van mening dat deze overname de meest complexe, creatieve en multidisciplinaire transactie van 2015 was.
Juryvoorzitter Peter Paul de Vries: ‘Als adviseur van de Japanse koper slaagde Capitalmind erin om het eerste contact te leggen met de eigenaar en de complexe uitgangssituatie niet verder te compliceren. Het Nederlandse deal-team, wist volhardend maar tactvol de grote fysieke en culturele afstand tussen joodse horecaondernemers met hun hoofdkantoor in Barcelona en de Japanse kopers in Tokyo effectief te overbruggen.
Pieter Wilde, bestuurslid van de DCFA noemt de winnende transactie een schoolvoorbeeld van waar de beroepsvereniging voor staat. ‘Onze leden zijn Corporate Finance specialisten uit alle disciplines. Zowel fusie- en overnameadviseurs als advocaten, bankiers, fiscalisten en private equity investeerders. De multidisciplinaire samenwerking en kennisdeling tussen deze disciplines staat bij ons hoog in het vaandel. Ik ben er enorm trots op dat onze leden elk jaar weer cases indienen die de hoge kwaliteit van hun dienstverlening en onderlinge samenwerking laten zien.’
De andere genomineerden voor de Award waren Grant Thornton, dat bemiddelde bij de verkoop van het Rotterdamse Diabeter aan het Amerikaanse Medtronic, en bemiddelaar Florijnz voor de begeleiding van Syncasso, voortgekomen uit de fusie van Incassade met Groenewegen & Partners.
Vorig jaar ging de DCFA-Award naar de management buy-out van Uniekaas, een transactie waarbij het management en de Haagse investeerder Antea Participaties betrokken waren..
 
Over DCFA
De Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA is met ruim 200 individuele leden de grootste vereniging op haar gebied en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector, met corporate finance en fusies & overnames als specialisme.
 
Over Capitalmind
Capitalmind is een onafhankelijk corporate finance bedrijf, gespecialiseerd in de advisering van mid-market bedrijven, corporates, ondernemers en (PE) investeerders bij het verkopen en kopen van bedrijven, MBO’s, groeifinanciering en debt finance.
Met circa vijftig medewerkers in vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en Denemarken en Mergers Alliance-partners wereldwijd, adviseert en begeleidt Capitalmind haar opdrachtgevers bij transacties met een omvang tot circa EUR 250 miljoen.
 
 

Sterke liquiditeitspositie is van essentieel belang
(Bron: PMC Corporate Finance dd 13-06-2015)

Investeerder en rijke familie financieren vaker overname, rol van bank wordt kleiner (jpg, 209 kB)
(Bron: FD: 21-05-2015)

Bedrijfsovernamespecialisten waarschuwen tegen versuffende economie (pdf, 49 kB)
(Persbericht d.d. 20-05-2015)

Onderzoek fusiespecialisten: rol banken bij overname neemt af external
(Bron: FD, d.d. 20-05-2015)

MKB-ondernemer rekent zich snel te rijk aan overnamesom (pdf, 83 kB)
(Bron: Het Financieele Dagblad, d.d. 01-04-2015)

MBO Uniekaas door Antea Participaties winnaar DCFA Deal of the Year Award

De management buy-out van Uniekaas door Antea Participaties is woensdag 21 januari 2015 door de onafhankelijke jury verkozen tot winnaar van de DCFA Deal of the Year Award. Antea Participaties heeft in 2014 met het zittende management Uniekaas aangekocht van Parcom Capital. De jury was onder de indruk van het doorzettingsvermogen en de creativiteit van Antea Participaties om de onvoorziene omstandigheden (zoals de Rusland crisis) te overwinnen en de transactie tot stand te brengen. Daarbij had de transactie een bijzondere mezzanine financieringsstructuur en was deze multidisciplinair van karakter. Robert De Boeck van Antea Participaties nam de award in ontvangst.
Goede tweede werd de Sator-LKQ deal die begeleid is door onder andere Danielle Dix van Dijkstra Voermans, waarbij gelijktijdig 5 grossierorganisaties zijn overgenomen. Derde werd de bedrijfsopvolging bij het familiebedrijf Janssen Beatrixhaven die succesvol is begeleid door Aeternus Corporate Finance.
Bijzondere vermeldingen waren de QCP financieringstransactie begeleid door Bert Lippens van EY, de redding van Parvari door Huub Nunes van Nunes Consulting Group en een door crowdfunding gefinancierde transactie door Sandra van der Westen van Liquidity en Hans Minnaar van Florijnz Corporate Finance.

De DCFA Deal of the Year Award werd voor de 2e keer uitgereikt door juryvoorzitter Peter Paul de Vries (Value8). Daarnaast bestond de onafhankelijke  jury uit Peter Rikhof (Brookz) en Sjoerd Mol (Benvalor en bestuurslid DCFA). Het gaat bij de DCFA Deal of the Year Award niet om de dealsize. Ingezonden deals zijn getoetst op het multidisciplinaire karakter, creativiteit en complexiteit.
 

2014-12-15 Private-equityhuizen hebben veel interesse in mkb (pdf, 113 kB)
 

Brusselreis 2014

Eind oktober hebben 20 DCFA-leden deelgenomen aan de internationale reis naar Brussel, het hart van de Europese Unie. Aan het einde van donderdagmiddag verzamelden de leden zich via diverse vervoermiddelen (Thalys, auto) in NH Hotel du Grand Sablon in hartje Brussel. Op vrijdag is in de ochtend een bezoek gebracht aan de Europese Unie. Marko Curavic, head of Unit for Entrepeneurship and Social Economy,  gaf een presentatie over de ontwikkelingen en het krachtenspel in de Europese Unie. Aansluitend was er een presentatie door de nu legendarische Mr. Melone – geflankeerd door zijn charmante Duitse assistente Astrid Bartels - over de financieringsmogelijkheden voor SME vanuit de Unie.
Ernst & Young Brussel verzorgde de lunch met aansluitend een presentatie door Thomas Eggermont over M&A ontwikkelingen in België.  Geborreld werd bij global law firm Jones Day waarna op loopafstand ’s avonds is gedineerd bij Au Vieux Saint-Martin.  
We mogen terugkijken op een zeer geslaagde reis. Er zijn reeds geluiden over een volgende reis naar Londen in 2016 waarmee de tweejarige frequentie een traditie gaat worden.
Onze dank gaat uit naar Sjoerd Mol en Annemieke Romein die deze reis tot in de puntjes hebben georganiseerd en naar Ernst & Young die een deel van het programma voor haar rekening heeft genomen. (download de foto: 2014-10-30 Groepsfoto reis naar Brussel) (jpg, 115 kB)

2014-09 Brookz: Een adviseur moet ook nee durven zeggen. (pdf, 283 kB)

2014-05-14 FD: Warme relatie ondernemer en investeerder is niet vanzelfsprekend external

Improved Corporate Finance / Drake Star Partners Amsterdam wint DCFA-prijs voor ‘Beste transactie van 2017'

Dutch Corporate Finance Association
Koopvaardijweg 2
4906 CV  Oosterhout

Meer contactgegevens

info@dcfa.nl
+31 (0)76 5781384